суббота, 21 января 2017 г.

Відвідувати "Школу етикету"- це круто!

Незважаючи на те, що сучасні реалії втратили культурні особливості минулих століть, коли хороші манери цінувалися понад усе, в наші дні етикет все ж знаходить живе застосування. Для цього існує ряд об'єктивних причин: процес глобалізації, зростання значення міжнародного спілкування та ведення бізнесу вимагають від людини вміння гідно поводитися в різних ситуаціях. І тому ми всі спостерігаємо-  конкуренція людей підвищена практично у всіх сферах життя. Отже у клубі «Джерельце» бібліотеки-філії №7  в цьому році працюватиме «Школа етикету» вирішили учасники клубу. На першому засіданні в рамках «Школи етикету» 21 січня проведено  годину етикету : «Королівство мого «Я»


Мета заняття: виховувати  прагнення наслідувати нормам етикету, розуміти  значення моральної поведінки в житті людей . На прикладах , що ми беремо з дитячої літератури , діти навчаються правилам етикету ненав'язливо, коректно. Спочатку читаємо і обговорюємо вірші А. Барто, Г.Бойка, К. Чуковського та інших популярних, дитячих авторів. А які симпатичні герої в  книзі Мілна «Вінні Пух і всі всі всі». Вони допомагають створити проблемні ситуації для обговорення. В них діти пізнають себе і своїх товаришів. Отже, обговорюємо позитивні або негативні вчинки книжкових образів і прив язуємо їх до сьогодення. Використовуємо голосне читання, читання у ролях, ланцюжком . Після цього кращі зразки відбираємо для майбутнього сценарію.  

  В процесі заняття ми робимо акценти на різних аспектах «хорошого тону»: від вміння вітатись, від постави, поведінки за столом до вміння підтримувати бесіду, дотримуватись дрес-коду , та інше. Підводячи підсумок, ми ставимо запитання: чи вдалося сьогодні провести заняття так, щоб «Школа етикету» стала місцем, куди захочеться приходити у наступну суботу. Нарешті діти самостійно зробили висновок: Вид усміхненої людини створює гарний настрій у оточуючих. Недарма в кінці Крихітка Єнот співає:
"От улыбки станет день светлей.
 От улыбки в небе радуга проснется,
 Поделись улыбкою своей,
 И она к тебе не раз еще вернется..."

Комментариев нет:

Отправить комментарий