пятница, 10 ноября 2017 г.

9 листопада- День української писемності та мови
Традиційно в бібліотеці-філії №7м.Нікополя планується ряд заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови. Ми проводили такі тематичні заходи: «Збережемо у віках рідну мову», «Рідна мова, в тобі від Бога кожне слово», «Мова наша солов’їна». У клубі «Джерельце» грали в мовознавчу гру "Слово до слова - складається мова".
А 9 листопада цього року ми провели літературну годину для учнів четвертого класу «У моїй країні милій мова давняя дзвенить» та огляд книжкової виставки «Плекатимеш мову – цвістимуть слова!» І ось про що розповідала бібліотекар на заході в школі: «У своїх піснях український народ віками творив зразки неперевершеної поезії, а його генії і таланти високо підносили авторитет рідного слова, вплітаючи у вінок своєї культури найкрасивіші троянди. Ці квіти вплели в той вінок Тарас Шевченко, Леся Українка, Олександр Довженко, Олесь Гончар… Нас, українців, знають інші народи по безсмертних творах наших співвітчизників.  Краса української мовної творчості давно привернула до себе увагу видатних знавців літератури не тільки в нас на Україні, але і за її межами.


 Один з російських письменників сказав натхненні слова про українське слово: «Українська музика та поезія є найрозкішніша, найзапашніша з усіх гілок світової народної творчості».



Нашому поколінню треба плекати кожне слово рідної мови, треба вивчати, розвивати, берегти нашу мову, передану нам у спадок від батьків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий