суббота, 1 апреля 2017 г.

Не свято, а потіха
в День гумору і сміху



Комедійний                               коктейль   
       «Щоб усіх нас усмішка здружила» 

        відбувся 1 квітня в клубі «Джерельце». 


Приколи, жарти, анекдоти, не залишили жодного похмурого обличчя. в бібліотеці-філії №7 Відзначали іменини домовичка Кузьки, який нібито прокидається саме в цей день. Весела лотерея від домовичка, конкурс «Розсміши Несміяну», жартівливі герої книг  провели ігри з кульками та показали фокуси.Завершили захід презентацією книжкової викладки  «Книги з якими весело» та переглядом веселих розмальовок.

                                                                                          День дурня, або День сміху - це міжнародне свято, що відзначається в усьому світі 1 квітня. У цей день прийнято розігрувати рідних, друзів і просто знайомих, або жартувати над ними. Звідки саме родом це свято - із Франції, Англії, Мексики або Швеції… Одну з впливових версій про виникнення свята сміху пов'язують з тим, 
                                                                    

ЩО СПОЧАТКУ 1 КВІТНЯ СВЯТКУВАЛОСЯ В БАГАТЬОХ КРАЇНАХ ЯК ДЕНЬ ВЕСНЯНОГО РІВНОДЕННЯ, СВЯТКУВАННЯ З НАГОДИ ВЕСНЯНОГО НОВОГО РОКУ ЗАВЖДИ СУПРОВОДЖУВАЛИСЯ ЖАРТАМИ, ТА ВЕСЕЛИМИ ВИТІВКАМИ. ТРАДИЦІЯ СВЯТА ЖИВЕ І ТЕПЕР: ПРИЧИНОЮ СТАЛА САМА ПРИРОДА, ТОМУ ЩО ВЕСНЯНІ ПРИМХИ ПОГОДИ ЛЮДИ НАМАГАЛИСЯ ЗАДОБРИТИ ЖАРТАМИ І РОЗІГРАШАМИ. ДЕЯКІ ПРОДОВЖУВАЛИ СВЯТКУВАТИ НОВОРІЧНИЙ ТИЖДЕНЬ ЗА СТАРИМ СТИЛЕМ. ІНШІ СМІЯЛИСЯ, ЖАРТУВАЛИ НАД НИМИ, ДАРУВАЛИ ЇМ «ДУРНІ» ПОДАРУНКИ І НАЗИВАЛИ ЇХ КВІТНЕВИМИ ДУРНЯМИ. ТАК І ВИНИК «ДЕНЬ СМІХУ». У 18 СТОЛІТТІ ЦЕ ВЕСЕЛЕ СВЯТО СТАЛО ВІДОМИМ І ПОПУЛЯРНИМ. АНГЛІЙЦІ, ШОТЛАНДЦІ ТА ФРАНЦУЗИ РОЗПОВСЮДИЛИ ЙОГО В СВОЇХ АМЕРИКАНСЬКИХ КОЛОНІЯХ. У ДЕНЬ СМІХУ ПРИЙНЯТО БУЛО ЖАРТУВАТИ ОДИН НАД ОДНИМ, А ТАКОЖ ДАВАТИ ОДИН ОДНОМУ БЕЗГЛУЗДІ ДОРУЧЕННЯ, НАПРИКЛАД, ЗНАЙТИ І ПРИНЕСТИ СОЛОДКИЙ ОЦЕТ. ПЕРШОКВІТНЕВІ ЖАРТИ НА РІДКІСТЬ РІЗНОМАНІТНІ. НАЙВІДОМІШІ ПЕРШОКВІТНЕВІ РОЗІГРАШІ ВЖЕ КЛАСИФІКОВАНІ ЯК « 100 НАЙПОПУЛЯРНІШИХ ПЕРШОКВІТНЕВИХ ЖАРТІВ» : ПАДІННЯ ПІЗАНСЬКОЇ ВЕЖІ, ФОТОРЕПОРТАЖ ПРО ЛІТАЮЧИХ ПІНГВІНІВ, ПРИЗЕМЛЕННЯ НЛО ТА ІНШІ.


В КЛУБІ «ДЖЕРЕЛЬЦЕ» жартують під час кожної зустрічі.Діти полюбляють книжки Грицька Бойка, Павла Глазового та інших популярних дитячих письменників, які пишуть дитячий гумор.

Комментариев нет:

Отправить комментарий