вторник, 28 марта 2017 г.

                                       Чарівний світ театру
На клубному занятті, присвяченому Дню театру (27 березня), діти отримували початкове уявлення про театр, називали корифеїв українського театру. 

Хоч у нашому місті немає театрів, бібліотекарі поставили завдання виховувати культуру театральної поведінки дітей, тому що відвідуючи зали клубів, актові зали шкіл, наші вихованці повинні вміти правильно себе вести. Діти знайомилися з правилами відвідування театру. Вони чули від батьків, що в театр прийнято ходити в костюмі  і не прийнято одягати джинси. Щоб відвідувати виступи акторів, треба купити квіти. Але у дітей ще недостатній словниковий запас по темі «Театр». На занятті вони познайомилися з новими словами, які називають театральні приміщення: зали для репетицій , партер, бенуар, бельетаж, яруси, ложі, фойє. В фойє глядачі очікують початок вистави, відпочивають під час антракту. У гримерці актори гримуються перед спектаклем. Ще є майстерні, де готують декорації, костюми для акторів. Цей захід мав профорієнтаційну спрямованість. Учасники заходу дізналися, що в театрі працює велика кількість людей різних професій: диригентів, режисерів, звукооператорів, хормейстерів, музикантів, акторів, суфлерів, художників, костюмерів, гримерів, освітлювачів, робітників сцени і багатьох інших. Потім члени клубу «Джерельце» говорили про майбутню підготовку до святкування Дня книги. Про те, які декорації  потрібні , як готувати спецефекти. Визначили, що потрібно для майбутнього спектаклю, щоб виготовляти декорації з тканини, картону, пластику, фанери та інших матеріалів. У наших юних костюмерів теж багато роботи. Для вистави потрібно два десятка костюмів. Так як наші юні актори готуються виступати на сцені клубу, у них повинні бути розвинені навички театрально-виконавської діяльності.
«Друзі, я сьогодні режисер, ви актори. Я запрошую вас на репетицію. »- запропонувала бібліотекар. Після чого в ігровій формі закріплювали вміння передавати образи книжкових героїв  мімікою, жестами, інтонацією. Потім вчилися дихальної гімнастики: робили вправи для розвитку дихання. Працювали над дикцією, інтонаційною виразністю текстів, запропонованих бібліотекарем для сценарію. Вчилися вправам для розвитку міміки. Ведуча запропонувала: «Давайте уявимо, що наші руки перетворюються в квіти. »- всі посміхнулися. Такі ігри у малечі викликають позитивні почуття. Але найбільше їм сподобалися віртуальні перегляди театральних сцен. В кінці заняття вони всі висловили своє заповітне бажання: в нашому місті треба побудувати театр!

Комментариев нет:

Отправить комментарий