четверг, 10 декабря 2015 г.

Пізнавально-оглядову екскурсію під назвою «У світі книги»

В бібліотеці було організовано  пізнавально-оглядову екскурсію під назвою «У світі книги». До  бібліотеки  завітали маленькі друзі: учні початкових класів ЗСШ №22 Нікополя
В світлому затишному приміщенні бібліотеки на дітей чекали бібліотекарі Корзун С.К. Русаненко О.О. які завжди раді своїм маленьким відвідувачам., Корзун С.К. розповіла про бібліотеку-філію, познайомила дітей з правилами користування з книгою, тематичними  полицями дитячого фонду, а також проінформувала про нові надходження літератури для дітей. В ході екскурсії діти ознайомилися з куточком користувача Інтернету та правилами безпечної роботи з комп’ютером.. У дівчаток особливе захоплення викликала виставка-інсталяція книг та виробів із бісеру, яку нам представила наша читачка, а хлопчиків захопили книги про автомобілі та пригоди. Цікавим, захоплюючим доповненням екскурсії стала вікторина «Чи знаєте ви казку?» та бліц-турнір  «Про книгу»
Книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.
Читати систематично й осмислено дітей навчає сім’я, школа, а бібліотека допомагає  залучати  до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній  смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.


Комментариев нет:

Отправить комментарий