суббота, 19 августа 2017 г.

В читацькому клубі «Джерельце» цікаво провели смачне свято –Яблучний   Спас.
  Під час бесіди від бібліотекаря та від книг діти дізнались про народні традиції: що на Спаса пригощали членів родини освяченими яблуками. Розрізали фрукт на скибочки, мочали в мед і їли. Вважали, що така трапеза дасть здоров'я на увесь майбутній рік. Цього дня господині печуть пироги та готують вареники з яблуками. Також варять узвар і компот.

За народними прикметами, Яблучний Спас означає настання осені і перетворення природи.  Пройшов Спас - пішло літо від нас.

Потім переглянули підготовлений відеоматеріал про національні  культурні традиції української кухні та про культуру одягу жінки-господині, адже красивий одяг створює гарний настрій. 
На основі українських народних  традицій намагались  виховувати у дівчаток працелюбність, охайність, культуру поведінки.

Познайомились з викладкою книг «Маленькі господарочки».


 Знайшли цікаві кулінарні рецепти в дитячих журналах.

  З великим задоволенням учасники готувались до конкурсів:  «Традиційні страви нашої сім’ї», «Веселий серпантин» та «Попелюшка», конкурсу національних блюд та конкурсу з сервірування столу.




 Сподіваємося, що  наші юні господарочки прославлять на весь світ наші національні і культурні традиції, ніжну красу української берегині.

Комментариев нет:

Отправить комментарий