суббота, 10 июня 2017 г.

10 червня у клубі «Джерельце» провели цікавий захід під назвою
Мета цього заходу: розвивати у дітей якості необхідні для безпечної поведінки на вулиці; викликати пізнавальний інтерес дітей до цікавої літератури для вивчення правил поведінки в дорожньо-транспортній обстановці; виховувати почуття відповідальності у дітей за особисту безпеку.
Підготували цікаве обладнання : книги по правилам дорожнього руху, модель світлофора; картинки із зображенням дорожніх ситуацій, знаків, регулювальника, жезла; схеми перехресть з пішохідними переходами; тематичні презентації, аудіозапис пісні «Ми їдемо, їдемо, їдемо» (музика В. Шаїнського).


Спочатку була цікава розповідь бібліотекаря, в якій пов’язали тему ПДР (правил дорожнього руху) з казками, дитячими оповіданнями та віршами : «У нашій країні безліч доріг. У будь-який час року і в будь-яку погоду по ним мчать автомобілі, автобуси, несуться мотоцикли, котять велосипеди, йдуть пішоходи. Ще з давніх-давен люди мріяли про швидкості. Згадайте, як герої казок в одну мить переносилися за тридев'ять земель в тридесяте царство на килимах-літаках, в чоботах-скороходах, на чарівних кораблях. Йшов час, і казка стала бувальщиною. Зростає потік машин, на вулицях стає небезпечно. Особливо там, де не відремонтовані дороги.    Найчастіше винуватцями дорожньо-транспортних пригод бувають діти, які грають поблизу доріг, переходять вулицю в недозволених місцях, неправильно входять в транспортні засоби і виходять з них.»

Потім відбувся перегляд презентацій та обговорення дорожніх  ситуацій, потім інсценізація цих ситуацій. Після чого діти відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини, а на завершення так гарно співали тематичне караоке! Всім сподобалось. Вивчивши проблему ознайомлення дітьми правил дорожнього руху, ми розробили презентацію по ПДР для друзів бібліотеки.
Рекомендуємо тематичні  посібники, що маємо у нашому фонді:
Н.А. Ізвекова «Правила дорожнього руху»
В.І. Пляшечук «Дорожня абетка»

В.І. Пляшечук І.П.Красюк «Мова доріг»

Комментариев нет:

Отправить комментарий