суббота, 6 мая 2017 г.

До Дня  Перемоги над нацизмом у бібліотеці-філії №7 пройшла
 
Година пам'яті  «Уклін живим - загиблим слава»     
 Стало прекрасною традицією, що у ці травневі дні увесь світ, усі чесні люди на землі, віддають данину вічної шани і любові особливій когорті людей, на долі яких особливу печать поставила війна. Вже мало залишилося у живих тих, хто зі зброєю в руках захищав нашу Батьківщину. З кожним роком їх невблаганно стає все менше і менше... Перемога! Святе слово для кожного учасника війни і для кожного з нас. Велич людського духу, незламна воля захисників Вітчизни закарбована у кожній зі сторінок безсмертного літопису Другої світової війни. Особливо емоційні і хвилюючі мистецькі сторінки цього літопису.


В читальному залі бібліотеки, в ці дні, проходить презентація книжкової виставки «Воїне, подвиг твій безсмертний».  Книги, альбоми, газетно-журнальні статті, представлені на експозиції, допоможуть дітям більше дізнатися про нацистських окупантів та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів. Зворушливі кадри з відеопрезентації, що переглянули під час заходу, підкреслили велич подвигу мужніх захисників у Другій світовій війні. 


«Страшна війна ХХ століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні. Воїни-переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожний клаптик рідної землі до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських життів, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився у живих, був поранений.»-
У своєму виступі бібліотекар Корзун С.К. так  розповідала про героїчне минуле українського народу. Трепетно лунали вірші та пісні воєнних років:  «Вместе жили, Родине служили острое перо и автомат, фронтовою дружбою дружили журналист , писатель и солдат.»

«Война – жесточе нету слова.
Война – печальней нету слова.
Война –святее нету слова
В тоске и славе этих лет.
И на устах у нас иного
Еще не может быть и нет.»
 «Как я выжил, будем знать только мы с тобой,–
Просто ты умела ждать, как никто другой.»

Це вірші поетів О. Твардовського, К Сімонова, К.Ваншенкіна,          О.Жарова, присвячені фронтовикам, які в роки війни ходили в атаку на ворога, форсували водні перешкоди з передовими підрозділами, зухвало діяли в розвідці. А в перервах між боями вони писали свої схвильовані яскраві і правдиві статті , нариси,  вірші про героїзм воїнів. Та ще дбали про своєчасну доставку цих матеріалів до редакції. Тривожні й невимовно болючі рядочки листів з фронту, які зачитала Таня Ларіонова, не залишили нікого байдужим та розчулили до сліз. При підведенні підсумків із заключним словом виступила  бібліотекар Русаненко О.О., вона поінформувала про літературу воєнної тематики, яка є у фонді нашої бібліотеки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий